Wikisource organizes proofreading contest for its 10th anniversary

Wikisource cumple 10 años

El 24 de novembre farà 10 anys que nasqué Viquitexts, la biblioteca lliure (llavors anomenada Projecte Sourceberg). Per celebrar la seva creació, el diumenge 24 de novembre de 2013 tots els amants dels llibres estan convidats a participar en uns concursos de revisió de pàgines de Viquitexts. Hi haurà tres concursos de revisió en línia independents: el concurs en italià, el concurs en català i el concurs en anglès, tots ells liderats per voluntaris i membres del recentment fundat Wikisource Community User Group. Els premis són patrocinats per Wikimedia Itàlia, Amical Wikimedia i Wikimedia Regne Unit, respectivament.

Viquitexts nasqué com un projecte en el qual es podien allotjar les fonts de la Viquipèdia amb l’objectiu de garantir una verificabilitat total i que, a mes, posseïa un procés de revisió obert (que encara es manté en l’actualitat gràcies a l’Extension:Proofread Page). Durant aquests anys, Viquitets ha anat evolucionant cap a una biblioteca digital molt més inclusiva on es dóna a les obres de llicència lliure o de domini públic una segona vida, digital i accessible.

Amb l’augment de l’ús de lectors electrònics i de publicacions Open Access, el rol de Viquitexts com a proveïdor de contingut educatiu és primordial. Els estudiants poden accedir a materials clàssics, els investigadors es poden assegurar que el que veus a la pantalla és el que estava imprès en paper o publicat per una font reputada, i els lectors en general poden gaudir de les millors transcripcions verificables. I tot això, gratuït.

Els 1,4 milions de pàgines revisades en 63 idiomes testifiquen la dedicació dels usuaris de Viquitexts durant tots aquests anys. La comunitat està treballant incansablement per fer el projecte més visible i interconnectat. Esperem que puguis parlar a les teves amistats dels concursos i del tresor de coneixement que hem estat salvaguardant durant els darrers deu anys.

David Cuenca
Usuari:MicruWikisource Community User Group

Archive notice: This is an archived post from blog.wikimedia.org, which operated under different editorial and content guidelines than Diff.