Desenvolupament de la Visió de Viquitexts – Maig

Translate this post

Prototip funcional per representar un concepte de Wikidata com una forma d’unificar la informació de diferents projectes de Wikimedia. Prova’l aquí.

La primavera ha arribat per al projecte de desenvolupament de la visió de Viquitexts. El sol brilla, els ocells canten, i els viquitextistes estan, com sempre, transcribint sense descans. Durant el mes de maig, els usuaris de tot el món han corregir gairebé 1.000 pàgines per dia. El projecte de desenvolupament de la visió de Viquitexts tampoc ha estat aturat.

El nostre mag de la tecnologia Tpt ha desenvolupat un petit giny que en el futur ens permetrà fer que el contingut dels projecte germans – com els llibres de domini públic de Viquitexts – siguen més visibles a la Viquipèdia. La targeta de continguts es basa en una maqueta dissenyada durant la discussió sobre una nova interfície per als enllaços multiprojecte. Si vols provar-ho, segueix aquestes instruccions. Pau Giner, de la Fundació Wikimedia, ha dissenyat amablement unes quantes icones menys intrusives que podrien ser utilitzades en una versió definitiva. Deixeu els vostres comentaris aquí.

En Wikidata, el treball de la “comunitat llibrera” està avançant de manera constant. S’han debatut a fons propietats necessàries per a crear llibres i la majoria d’aquestes han sigut creades. D’altra banda, la sol·licitud de comentaris relacionada amb la referències i fonts té com a objectiu enllestir la primera versió de treball de les Recomanacions per a afegir fonts a les declaracions en Wikidata per al 15 de juny. Aquesta guía ha desencadenat una polèmica sobre què fer amb declaracions sense fonts, normalment importades per bots, i si les importacions automàtiques haurien d’estar obligades a afegir fonts fiables. Això està debatent-se en la comunitat, considerant què és més important per al projecte en aquesta primera etapa: la quantitat de dades o la qualitat d’aquestes.

Un altre tema que ha estat rebent atenció aquest últim mes, és la proposta d’un Grup d’Usuaris de Viquitexts. Els Grups d’Usuaris Wikimedia són una nova forma d’associació de Wikimedia i entusiastes del coneixement lliure a tot el món. Ens agradaria formar un grup d’usuaris de Viquitexts i estem reunint als participants i els comentaris de tot aquells que hi estiguen interessats; la teva opinió serà apreciada. El grup seria informal, però segueix sent una comunitat reconeguda dels usuaris Viquitexts. Amb la creació d’aquest grup, el nostre objectiu té l’esperança d’impulsar la comunicació, coordinació i col·laboració entre les diferents comunitats lingüístiques de Viquitexts. Problemes comuns són millor abordats en conjunt, a l’estil wiki.

Usuari:Micru (a la dreta) durant l’Amsterdam Hackathon 2013

Fa dues setmanes, vaig assistir la Wikimedia Hackathon a Amsterdam], que aconseguí el següent:

  1. Després d’apropar-me a alguns dels participants relacionats amb Commons, el Google Summer of Code projecte relacionat amb la millora del UploadWizard per a llibres serà lleugerament modificat per a beneficiar a la comunitat en general. Aquestos canvis seran presentat aviat.
  2. La col·laboració amb l’equip de Wikidata ens va permetre caracteritzar les millores necessàries en la interfície per a una millor experiència d’usuari en crear i navegar les dades relacionades amb llibres.
  3. Nous coneixements sobre com crear plantilles i mòduls Lua centralitzats per a Viquitexts o altres projectes. (Si vols participar en el programa per a afavorir la incorporació de dones programadores al projecte Wikimedia, Outreach Program for Women, posa’t en contacte)

David Cuenca, Usuari:Micru en Viquitexts

Notes

Archive notice: This is an archived post from blog.wikimedia.org, which operated under different editorial and content guidelines than Diff.

Can you help us translate this article?

In order for this article to reach as many people as possible we would like your help. Can you translate this article to get the message out?