Recollint feedback: una definició compartida de lideratge

Translate this post

Introducció

El Grup de Treball de Desenvolupament de Lideratge (LDWG, per les seues sigles en anglés) es va iniciar a partir de les recomanacions “Invertir en habilitats i lideratge” de l’Estratègia del Movimient Wikimedia 2030. El propòsit del grup és assessorar el treball de desenvolupament de lideratge de l’equip de Desenvolupament Comunitari, així com en iniciatives comunitàries més àmplies a curt termini, tot esperant qualsevol canvi futur de direcció que provinga de la Carta del Moviment i el Consell Global que s’està formant actualment. Es tracta d’un grup de treball divers, global i impulsat per la comunitat, composat per 15 membres que representen les 8 regions, més de 17 idiomes, diversos gèneres, diferents nivells d’experiència en el moviment, així com diverses funcions.

Els membres del grup són:

Suport:

Aprenentatges

En els pocs mesos que els membres del GTDL hem col·laborat tots junts, vam aprendre molt sobre treballar en un grup multilingüe i multicultural. Heus ací algunes reflexions:

  • Diversitat: hem aprés que la diversitat del grup és molt important. Ens ha permès examinar els nostres objectius a molts nivells diferents i aportar diferents habilitats.
  • Inclusió (per damunt de tot, inclusión lingüística): també hem aprés a treballar de manera inclusiva, per exemple, donant prioritat al suport a la traducció i comprovant constantment que totes les persones entenen el mateix. Els nostres idiomes de treball són l’anglés, el castellà i el rus, i hem descobert que, amb cura i consideració, treballar en diversos idiomes alhora no ha de ser una barrera per a una comunicació eficaç.
  • Com trabeballem: també hem vist que com treballem és tan important com què fem. Per a facilitar la nostra faena, utilitzem la presa de decisions consensuades per a facilitar les decisions, un equilibri de reunions sincròniques i treball asincrònic, i ferramentes com Asana per tal de seguir el nostre progrés i responsabilitats.
  • Un procés desordenat i complex: hem aprés que treballar en un grup divers pot ser desordenat i complex, però mitjançant el suport mutu, la comunicació i la perseverança podrem continuar avançant.

Celebrant una sessió de Wikimania

El GTDL feu la seua primera aparició grupal durant la conferència virtual Wikimania 2022. El grup va organitzar una taula rodona a la qual van assistir 60 participants (panellistes: Nitesh Gill, Goodness Ignatius, Francesc Fort, Jan Lukas Hobrock, Nada Alfarra i Rae Adimer). En esta sessió, el grup va debatre i va respondre preguntes sobre què és el GTDL, per què existeix, per què és important el lideratge, quins objectius es van establir, quins progressos s’han fet i com mantenir-s’hi actualitzat i involucrat. Els assistents que es van connectar a través de Zoom i PheedLoop van participar amb preguntes i comentaris al panell. Revisa la gravació de vídeo de la sessió per a obtindre més detalls.

Anunciant la definició

En els últims mesos, hem estat treballant en una definició compartida de lideratge. Com a grup de voluntaris que representen diferents comunitats, idiomes, rols i experiències, el primer esborrany es va escriure després de mesos de discussió, aprenentatge i posada en comú de les nostres perspectives comunitàries. Passem per diverses rondes de narració, pluja d’idees, redacció i revisió.

Tot i que hi ha moltes definicions de lideratge al món, volíem redactar una definició de lideratge que tinguera en compte els tipus de lideratge que es necessiten en el nostre context únic. També volíem assegurar-nos que la definició representara i unificara les nostres diverses experiències, regions, idiomes i funcions. L’esborrany de la definició inclou una definició general de lideratge i subcategories que detallen les accions, les qualitats i els resultats d’un bon lideratge. Consulteu el projecte de definició de lideratge ací. Ara esperem les aportacions i els comentaris de la comunitat.

Opinions i retroalimentació

Per a garantir que es tinguen en compte els comentaris i les opinions de la comunitat, recopilarem comentaris a través dels mitjans que s’indiquen a continuació. Els comentaris es recolliran fins el 06 d’octubre de 2022

El Grup de Treball per al Desenvolupament del Lideratge recopilarà i incorporarà els vostres comentaris contínuament. Esperem que el període de retroalimentació permeta a un ampli ventall de membres de la comunitat compartir la seua opinió sobre el lideratge perquè puguem crear col·lectivament una definició que siga rellevant, acceptada i útil per a tothom. Després de recollir i incorporar els vostres comentaris, compartirem amb vosaltres una versió revisada. En els propers mesos, esperem continuar mantenint converses amb els membres de la comunitat sobre el lideratge, on existeix, com és rellevant en el vostre context i com podem donar-los suport per a fomentar el lideratge a les seues comunitats.

Can you help us translate this article?

In order for this article to reach as many people as possible we would like your help. Can you translate this article to get the message out?

No comments

Comments are closed automatically after 21 days.