Bli med i #Wikinobel 2015

Translate this post

Nobel Peace Center in Oslo, outside.jpg
Nobels fredssenter i Oslo. Photo by Astrid Carlsen, freely licensed under CC BY-SA 4.0.

9. oktober 2014 ble vinnerne av Nobels fredspris kunngjort ved Nobels fredssenter i Oslo. Den ene, Malala Yousafzai, var allerede kjent for de fleste for hennes aktivisme for menneskeretter og utdanning for jenter i hjemlandet Pakistan. Den andre, Kailash Satyarthi, en indisk barnerettsaktivist, var mindre kjent og hadde ikke blitt nevnt som favoritt som prisvinner. For å lære mer om Satyarthi tydde mange mennesker til Wikipedia, hvor en artikkel om ham ble opprettet bare minutter etter kunngjørelsen.

Dette var delvis takket være et unikt samarbeid mellom Nobels fredssenter, Wikimedia Norge og Wikipedia-fellesskapet. I fjor inviterte fredssenteret flere wikipedianere til deres videooverføring av kunngjøringen, og suksessen med dette har ført til en ny invitasjon i år.

«Nobels fredssenter er museet for Nobels fredspris, fredsprisvinnerne og arbeidet deres. Ved å invitere Wikimedia til fredssenteret den dagen fredsprisen for 2015 kunngjøres, inviterer vi alle som er interessert, uansett hvor de er, til å fordype seg i et fascinerende emne og delta i #wikinobel», Bente Erichsen, Nobels fredssenter

Målet vårt er å oppdatere så mange Wikipedia-utgaver som mulig etter kunngjøringen av årets fredsprisvinner(e) 9. oktober kl. 11.00 (UTC+1). De ansatte ved Nobels fredssenter vil gi oss informasjon og kildemateriale om potensielle vinnere, men vil ikke selv vite hvem som vinner for kunngjøringen. Med andre ord: Vi vil sitte rett i nærheten fra der fredsprisen kunngjøres og oppdatere artikler så raskt vi kan.

For at dette skal bli en global aktivitet ønsker vi å invitere alle som er interessert til å delta på IRC-kanalen #wikinobel 9. oktober, hvor vi vil snakke og koordinere arbeidet med å oppdatere artikler i Wikipedia og andre Wikimedia-prosjekter når saken utvikler seg. Vi vil også forsøke å livetvitre fra hendelsen og ta bilder med emneknaggen #wikinobel. Bilder vil selvsagt også lastes opp til Commons i kategorien Nobel Peace Prize 2015, og vi har blitt lovt at den nye og gamle direktøren av fredssenteret vil ta en tur for å se på arbeidet vi gjør!

Bli med!
Astrid CarlsenWikimedia Norge

Archive notice: This is an archived post from blog.wikimedia.org, which operated under different editorial and content guidelines than Diff.

Can you help us translate this article?

In order for this article to reach as many people as possible we would like your help. Can you translate this article to get the message out?