Winners announced for Wiki Loves Public Art 2013

2nd place:Aino Fountain by artist Emil Wikström in Lahti, Finland. Photo: Kartanofoto.

Den internationella juryn är glad att kunna offentliggöra vinnarna i Wiki Loves Public Art 2013. Totalt laddade fler än 9250 bilder upp till tävlingen av 225 deltagare varav 57 procent aldrig tidigare laddat upp bilder. De fem deltagande länderna hade möjlighet att nominera 10 bilder till den internationella juryn. Juryn bestod av Arild Vågen (Sverige), (Anav Sonara) (Indien), Ingrida Vosyliūtė (Litauen) and Michael Kramer (Tyskland).

Juryn valde att använda Wikimedia Common som plattform för sitt arbete. Vi skapade en resultatsida där. Arbetet genomfördes i tre omgångar. I den första omgången hade jurymedlemmarna möjlighet att nominera bilder för omgång 2 och 3. De fem bilderna som fick tre eller fler röster gick direkt till tredje omgången. I den andra omgången ingick alla bilder som fått två röster i första omgången, alla medlemmar av juryn hade 5 röster. Den tredje och sista omgången inkluderade fem bilder från första omgången, och fyra bilder från andra omgången. Från de nio bilderna valde vi ut tre vinnare:

Vi gav förstapriset till Coldcreations foto Ricardo Bofills artwork Les quatre barres de la senyera catalana i Barcelona. Kommentar från juryn: Simple and bright, well balanced, good composition, lighting, catches the spirit of Barcelona.

Vi gav andrapriset till Kartanofotos foto av Emil Wikströms fontän Aino. Kommentar från juryn:: Vivid and vibrant photo, nice dominance of green color (background, reflections in the water, statues).

Vi gav tredjepriset till Gila Brands foto av Yaacov Agams skulptur. Kommentar från juryn:: Strong, expressive and charming photo, well chosen camera angle and focus, emphasis on the most significant details.

Fullständigt resultat från WLPA 2013 finns tillgängligt här.

Arild Vågen, koordinator för den internationella jury i WLPA 2013.

Archive notice: This is an archived post from blog.wikimedia.org, which operated under different editorial and content guidelines than Diff.